Information om utbyggnaden

Kabel-TV och 100 Mbps Bredband till ALLA i Nykvarns tätort

C-SAM har på bara ett år lyckats ansluta drygt 1000 kunder i Nykvarn främst bestående av NYBO, privata hyresvärdar samt Bostadsrättsföreningar.

Nästa naturliga steg är att leverera våra populära tjänster även till alla villor i tätorten. Ca 1400 villor har fått erbjudande om att ansluta sig till Fibernätet, drygt hälften har tackat ja.

Grävningen sker med hjälp av lokala gräventreprenören Mälardalens Spår och Anläggning.

Med fiberanslutning får ditt hus:

 • Anslutning till ett framtidssäkert nät med i det närmaste oändligt kapacitet.
 • Anslutning till framtidens nät
 • Anslutning till ett nät som kommer vara ett öppet nät innan 2015 med massor av prisvärda erbjudanden från välkända leverantörer

Paketerbjudande med prisgaranti eller fritt val

Beställ ett paket med TV och Bredband och få prisgaranti under de första 24 månaderna. Paketet innehåller:

 • Analoga basutbudet med 20 "vanliga" TV-kanaler till valfritt antal apparater i huset
 • 100 Mbps eller 10 Mbps äkta fiberbredband
 • VIABOX, digital-TV inklusive 25 kanaler i digitala Basutbudet och kortavgift

10 Mbps -paketet kostar 375:-/månad och 100 Mbps -paketet 475:-/månad

Alternativt välj valfri tjänst till ordinarie pris enligt aktuell prislista för respektive tjänst utan bindningstid.

Anslutningsavgiften till fibernätet inklusive start kit är 15.000:- och betalas i samband med att vi levererar till tomtgränsen.

Samma kabel, samma faktura, samma kundtjänst

Konsumtionen av media och bredband ökar för varje år. Fler och fler tvingas ha parallella abonnemang på TV, bredband och telefoni. Många har satellit, andra har Boxer och vissa har båda. Därutöver ett ADSL-buret bredband vilket får många villahushåll att spendera tusenlappar varje månad på olika abonnemang med kort och fakturaavgifter. Med en anslutning till vårt fibernät kommer allt i samma kabel, på samma faktura och hjälpen från ett och samma kundcenter. Betydligt billigare, smidigare och enklare! Det är inte lätt att sia om framtiden, men en sak är säker: fiberkabeln har en i det närmaste oändlig kapacitet och kommer aldrig att bli för trång. En anslutning till ett fibernät är därför en självklar investering.

Analog-TV

Ett av de tyngsta argumenten för framtidens nät är faktiskt dåtidens gamla hederliga analog-TV. Undersökningar har visat att det finns nästan en TV per person i ett modernt land som Sverige. I C-SAM:s moderna fibernät levererar vi som standard ett Analogt Basutbud med 20 kanaler. Fördelen med det Analoga Basutbudet är att det kan delas till obegränsat antal apparater i hemmet utan extra kostnader. Från antennuttaget rakt in i TV:n utan extra boxar, kortavgifter eller fjärrkontroller! Alla kanaler i Analoga Basutbudet sänds i nicam -stereo.

Digital-TV

C-SAM:s egen digital-TV VIABOX, ger möjlighet till ytterligare drygt 150 TV-kanaler. Många små kanalpaket ger alternativ för alla olika önskemål och plånböcker, här finns något för alla. I kortavgiften för VIABOX ingår digitalt alla kanaler som finns i det analoga basutbudet i det vi kallar för det Digitala Basutbudet. På så sätt betalar man inte två gånger för samma innehåll. VIABOX ger en bättre bildkvalité för dig med stor Platt-TV och flerkanaligt digitalt ljud för hembioanläggningen. Dessutom en äkta 7 dagars elektronisk program guide (s k EPG) som förenklar zappning och inspelning för de som kompletterat boxen med hårddisk. Dessutom total valfrihet med möjlighet att plocka kanal för kanal ur vår alacart meny eller 5 favoriter för bara 89:-.

Bredband

Inget snack om saken, bredband älskar fiberkablar. Den fiberkonverter som vi monterar i ditt hus omvandlar ljuset i fibern till Bredband med maximal hastighet på 1000 Mbps. Det är just därför alla är överens om att en investering i fiberanslutning är framtidssäker. Med tanke på hur internet är uppbyggt och hur applikationer och tjänster ser ut, är 10 eller 100 Mbps mer än tillräckligt. men vem vet vad som väntar runt knuten? Fiberanslutningen är på lång sikt och överkapaciteten en självklarhet.

C-SAM tillverkar Internet själva i vår Serverhall i Södertälje. Vi var först ut i Södertälje med Bredband via vårt eget Kabel-TV nät redan hösten 1999 (två år innan ADSL kom). Med 13 års erfarenhet av Bredband till slutanvändare vill vi påstå att vårt Bredband är ett av de stabilaste i Sverige. Dels för att vi har kontrollen över hela kedjan från tillverkningen via våra egna nät ända fram till överlämningen i ditt hus, men även för att det är samma personer som varit med och byggt näten som sköter driften.

C-SAMs kundcenter finns i Södertälje tillsammans med driftsavdelningen. Det innebär att alla du talar med är kompetenta och väl informerade om vad som är på gång och vilka nät du är ansluten till. Snabb kundsupport är ett av skälen till att 48% av de som bor i hyreshus anslutna till vårt nät väljer oss som Bredbandsleverantör i Södertälje.

Tillval

Förutom de tjänster som ingår i paketet så har vi även möjlighet att leverera vår högt kvalitativa telefoni samt många fler kanal paket i det digitala utbudet i VIABOX som är C-SAMs helt egna Digital-TV med alla kanaler, även C More och VIASAT på ett och samma kort.

IP-telefoni

Väljer du vår ip-telefonitjänst prat-SAM kommer din nuvarande telefonikostnad minst halveras Genom att ringa via Bredbandet slipper du betala för den fasta telefonilinjen till Telia (145:-/månad). Vi har två olika abonnemang beroende på hur mycket eller snarare länge du pratar. Ringer du mycket till fasta nätet är det prat-SAM Sverige som gäller. För 79:-/månad ingår obegränsat antal samtal och samtalsminuter till det fasta nätet oavsett tid på dygnet. Ringer du till mobilnätet kostar det 1,49:-/minut och till utlandet enligt utlandstaxa. Öppningsavgiften är 0,45:-/samtal.

För dig som ringer riktigt lite är det prat-SAM Mini som gäller. Prat-SAM Mini kostar 49:-/månad men då tillkommer samtalsavgifter med 0,2:-/minut även till fasta nätet. I övrigt samma som prat-SAM Sverige.

C-SAM tillhandahåller telefonidosan som du ansluter din "gamla hederliga" telefon till och självklart får du all support du behöver för att komma igång. Ditt vanliga telefonnummer flyttar vi över kostnadsfritt så att du kan behålla det. Genialiskt, enkelt och massor av pengar att spara!

Hur går det till?

Fiberkablar måste enligt normen förläggas djupt i allmän mark. Det är bra, då det ideligen schaktas i gator och trottoarer på grund av åldriga vatten- och elnät. På tomtmark däremot, finns inga normer på hur djupt kabeln skall läggas. Vi vill inte, och säkert inte du heller, köra in en grävskopa bland dina pelargoner. Vi föreslår därför att du själv utför schaktningen fram till det ställe där fibern skall borras in. Det räcker med att göra ett spår med en vanlig grävspade och sedan trycka ner kabeln. Kabeln har ett hårdplasthölje som är svårt att kapa, så schaktdjupet är upp till dig. Tillsammans med blåsfiberslangen lägger ni med en söktråd som vi tillhandahåller. Genom att sätta en ton på söktrådan kan C-SAM med ett speciellt instrumet hjälpa er att hitta fiberkabeln i framtiden.

 1. Efter att Mälardalens Spår och Anläggning grävt fram till dig kmmer du att kontaktas av C-SAMs personal för att få blåsfiberslang och söktråden som skall grävas ner på er tomt. Ni kan även få slang och tråd av grävteamet.

 2. När ni grävt ner er slang och sökträd kommer svetsteamet och blåser in fiberkabeln till er. Därefter svetsas fibern fast i konvertern som placeras ovanpå hålet där fiberslangen borrats in

 3. När blåsningen och svetsningen är klar bokar C-SAMs tekniker en tid med er då vi lämnar av installationen och hjälper er att komma igång. C-SAMs tekniker har med sig engångslösenord för att aktivera Bredbandet samt ert Digital-TV kort VIABOX.

Vad kostar fibern?

Anslutningsavgiften till fibernätet inklusive startkittet är 15.000:-. Beroende på din villas placering i förhållande till var vi har lämpligaste anslutningsfiber varierar anslutningstiden mellan en och 6 månader.


Slå en signal så får ni exakta besked.

Det här ingår i anslutningen (Startkit)

 • Fiberkabel till den plats på huset där mediakonvertern skall monteras
 • En mediakonverter till vilken TV-nätet och bredbandet ansluts (CPE)
 • TV-kabel 10 M
 • 1 St Antennuttag
 • 25 m TP-kabel (datakabel)

Tre extra TV-uttag 500:-

 • 10 st F-kontakter
 • En fördelare, 4 vägs
 • 3 St Antennuttag
 • 100 st spiknubb
 • TV-kabel 30 M

Det här behöver du själv

 • Spade
 • Skruvdragare
 • Hammare
 • 10 mm Borr

Övriga tillval

 • Grävning på din tomt, 1000-5000:-, pris på begäran
 • Ihopkoppling av TV-nätet med hjälp av C-SAM:s personal, 500:- (efter att du dragit kabeln)
 • Trådlös bredbandsrouter 650:-