Telgebo.se

Mobilt bredband

Ibland finns inte möjligheten till fiber eller ADSL och då är mobilt bredband en lösning. De blir snabbare och bättre med åren. 

Vad är då skillnaden mellan ett bredband via mobilnätet och ett mobilt bredband? 

Ett mobilt bredband är en trådlös anslutning som är uppkopplad via mobiltelefonnätet. Ett fast bredband är ständigt uppkopplat mot internet och man betalar en fast månadsavgift oavsett hur mycket internet används. Med mobilt bredband kan du betala antingen en summa per månad för en viss mängd internet eller för den mängd internet du använder. 

En fördel med mobilt bredband är att du kan ta med dig ditt internet överallt medans ett fast bredband endast kan användas på den platsen det är installerat. 

När ska man välja mobilt bredband?

Har du inte så höga krav på hastighet, inte vill ha en fast anslutning hemma av någon anledning eller reser väldigt mycket? Då kan mobilt bredband vara den bästa lösningen för dig.

Många har ett mobilt bredband som ett komplement till fiber så att de kan använda detta när de är på resande fot. Det kan tex vara så att andra i familjen finns kvar hemma och vill använda internet även om en person är på resande fot.